Isnin, 26 September 2011

Doktor Memang Cerdik!





Doktor cerdik? memang la... Kalau tidak masakan dia menjadi doktor kan? Hahaha.... Tapi yang saya maksudkan cerdik adalah doktor di bawah ini. Pandai cari duit lebih.


Nak tau apa dia? jom-jom kita tengok

Facebook Button Yang Patut Ada





Ramai kenalan saya yang addict Facebook (FB) menyuarakan pendapat yang sepatutnya FB perlu memperbanyakkan lagi button-button seperti gambar di atas itu. Mungkin kawan-kawan saya itu mahu menggunakan button yang sesuai pada setiap kali mahu memberi pendapat kepada status rakan-rakan FB yang lain.


Setelah di cari-cari serata pelusuk internet, saya rasa mungkin kenalan-kenalan saya itu inginkan button-button FB yang pelbagai seperti gambar di bawah ini-

Sabtu, 24 September 2011

Perbualan Kelakar Anwar Ibrahim & Papagomo


Ops! ini bukan blog politik ok... Ini blog himpunan gambar dan kisah-kisah santai yang ringan. Masuk ke blog ini anda tak perlu pening kepala nak fikir apa-apa. Hanya layan bahan bacaan santai yang saya sediakan :)

Siapa sangka yang Anwar Ibrahim dan Papagomo rupanya bersahabat baik. Siap boleh bergurau senda lagi mereka berdua. Tak percaya? sila lihat gambar di bawah ini-

Suasana Kolam Renang Di China

Gambar-gambar yang anda akan lihat di bawah ini adalah gambar suasana sebuah kolam renang di China. Rasanya kalau saya yang berada dalam situasi ini, tak teringin langsung saya nak join mandi. Mandi dala bilik air lagi best! ^_^

Tapi itulah orang cakap, lain tempat lain caranya. Mungkin di sana keadaaan ini adalah biasa. Ok lah, jom-jom layan beberapa keping gambar di bawah ini-

Jumaat, 23 September 2011

Lawak Si Kecil Johan | Bertaruh





Si Kecil Johan mempunyai satu kesukaan iaitu bertaruh.


Satu hari ayahnya mendapat pekerjaan baru dan mereka sekeluarga terpaksa berpindah ke bandar yang baru.

Ayahnya terfikir untuk menhentikan tabiat buruk anaknya yang suka bertaruh itu. Lalu si ayah berjumpa dengan guru baru johan.

"Anak saya Johan akan memulakan persekolahannya esok. Anak saya suka bertaruh. Saya harap cikgu dapat menasihatinya supaya dia berhenti dari tabiat buruk itu" kata si ayah kepada guru kelas Johan.

Khamis, 22 September 2011

Fakta Menarik | Nyamuk





Nyamuk sudah wujud sejak 100 juta tahun lalu. Kira-kira 3,000 spesis dikenal pasti dan mempunyai kebolehan untuk menyesuaikan diri dengan persekitarannya dengan cepat. Seperti diketahui nyamuk banyak terdapat di kawasan tropika dan juga Artik.


Nyamuk betina boleh hidup sehingga 100 hari, berbeza dengan nyamuk jantan yang hidup hanya 10 hingga 20 hari. Nyamuk betina bertelur 100 hingga 300 biji pada satu-satu masa dan sebanyak 1,000 hingga 3,000 biji sepanjang hayatnya.

Sabtu, 17 September 2011

Lawak Si Kecil johan | Nak Nyanyi

Setiap kali Johan keluar bersiar-siar dengan ibunya, Johan selalu saja bercakap dengan kuat apabila mahu membuang air kecil.

"Ibu, Johan nak kencing!" Teriak dia dengan kuat tanpa menghiraukan orang ramai. Si Ibu dengan cepat membawa Johan ke tandas awam yang berhampiran.

Dek kerana terlalu kerap membuat permintaan yang sama, si Ibu menyuruh Johan jangan bercakap 'nak kencing' setiap kali nak buang air kecil.

Jumaat, 16 September 2011

Gambar Gambar Wajah-wajah Candid Camera

Sudah lama rasanya saya tidak berkongsi gambar di blog ini. Update pun jarang sangat. semalam saya hanya sempat berkongsikan dua kisah lawak pendek.

Tanpa membuang masa lagi saya kongsikan gambar-gambar wajah yang agak kelakar di mana gambar-gambar ini ditangkap secara candid. Jadi memang tiada siapa pun yang sempat buat muka comel. Hehehe

Khamis, 15 September 2011

Lawak Kacang Sedap!


Sewaktu melawat rumah orang-orang tua, Ah Pow duduk di sebelah seorang nenek. Sambil berbual, Ah Pow memakan kacang yang terdapat di atas meja sebelahnya. Setelah agak lama berbual, Ah Pow sambil mengunyah kacang tersebut, bertanya kepada nenek berkenaan-

Lawak Malam Pertama | Pengantin Di Malam Pertama

Gambar Hiasan Hasil Carian Google. Pasangan Berkahwin Bogel

Sepasang pengantin baru, baru sahaja selesai majlis persandingan mereka. Lumrah kepada mana-mana pasangan yang baru berumah tangga, malam pertama adalah malam yang mendebarkan dan dinantikan oleh kedua-dua pasangan.

Ketika masuk sahaja ke kamar pengantin untuk melalui detik malam pertama, si suami telah memulakan peranannya yang pertama ke pada si isteri. Dan sebelum mereka berlayar dengan lebih jauh, si suami telah menggunakan 'kondom' bagi merancang rumah tangga mereka. Si isteri hanya melihat tanpa bertanya apa-apa.

Cerita Menarik

PEMBERITAHUAN

Segala paparan di dalam blog ini bukanlah hak terpelihara penulis. Sebaliknya semua bahan-bahan ini hasil carian penulis dari blog-blog lain. Sekiranya penulis terambil sebarang gambar atau hak cipta terpelihara sesiapa, sila beritahu kepaa penulis untuk dibuang dari blog ini.

About Me

Foto saya
suka melihat orang lain ketawa berdekah-dekah apabila kita berjaya membuat sesuatu yang mencuit hati. kalau tak gelak, senyum pun ok la... senyum, xperlu kata apa2...lalala