Isnin, 3 Jun 2013

Lawak Siapa Hebat?


Cerita ni berlaku kat Sarawak..ada 2 org pemuda ni suka sangat nak compete kehebatan dengan satu sama lain. Pada suatu hari,mereka berjalan-jalan di dalam hutan. Tiba-tiba mereka ternampak seorang gadis cantik molek,ape lagi..mula la diorang ni nak show off sape yang lebih hebat.

Pemuda yang pertama pun mengeluarkan pedangnya dan berdiri 50 meter dari gadis tu..sebiji epal diletakkan atas kepala gadis dan....szuuupppp!!! epal terbahagi kepada dua..HEBAT. lalu pemuda tu dengan bangga bin sombongnya menabik dada dan berkata :'' I AM ZORRO''.

Pemuda kedua pun tak mau kalah. dia pun mengeluarkan anak panah lalu melangkah 100 meter dari gadis tersebut.anak panah d'targetkan ke epal yang berada di atas kepala gadis tersebut...sekali tarik,zzuuuuuuuppppp!! epal pun terbahagi kepada dua...(bagai pinang dibelah dua la konon).dengan muka bongkak lagi angkuh dia pun menabik dada dan berkata :''I AM ROBIN HOOD''.

Tiba-tiba seorang pemuda tempatan lalu di tmpat tersebut..melihat kejadian itu,hati pemuda itu jadi panas. ''cisss..dasar budak omputeh tak tau diri,ingat senang-senang ke nak ngorat anak gadis kampung kami ni,ingat diorang je ke hebat..'' kata hatinya..ape lagi,dia pun dengan slumbernya melangkah 200 meter dari gadis tu..

tak perlu nak cakap,jantung si Zorro dan Robin Hood rasa macam mau meledak je,rasa tercabar sangat..peduli la si pemuda tempatan ni,dia dengan slumber menyumpit dan...preeaaaaaaaaakkkk!!! terkena kepala gadis tersebut...dengan muka slumber dia pun berkata ''I AM SORRY''.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Cerita Menarik

PEMBERITAHUAN

Segala paparan di dalam blog ini bukanlah hak terpelihara penulis. Sebaliknya semua bahan-bahan ini hasil carian penulis dari blog-blog lain. Sekiranya penulis terambil sebarang gambar atau hak cipta terpelihara sesiapa, sila beritahu kepaa penulis untuk dibuang dari blog ini.

About Me

Foto saya
suka melihat orang lain ketawa berdekah-dekah apabila kita berjaya membuat sesuatu yang mencuit hati. kalau tak gelak, senyum pun ok la... senyum, xperlu kata apa2...lalala