Selasa, 26 Julai 2011

Boss, Saya Nak Berhenti Kerja!!!


Tekanan dalam pekerjaan adalah sesuatu perkara yang biasa. Yang membezakannya adalah bagaimana cara kita menangani tekanan tersebut samada kita nak anggap itu sebagai halangan atau sesuatu perkara yang harus kita tempuhi dalam proses kematangan sebagai seorang pekerja berdedikasi... Chewah ^_^

Kebiasaanya tekanan ini datangnya dari bos atau kawan-kawan sepejabat. Saya sendiri akui yang saya tertekan dengan suasana tempat kerja saya. Ada saja orang-orang yang cuba mengambil kesempatan dan membuli saya yang memang terkenal sebagai pekerja yang baik dan tak banyak songeh... Sekali lagi chewah!!!

Gambar bawah ini adalah antara orang-orang yang sudah tak tahan menerima tekanan dan nekad untuk berhenti kerja dengan cara yang chewah!!!... Hahaha... Jom-jom kita layan gambar-gambar ni...

Khamis, 21 Julai 2011

Kedai Apple Palsu Di China


 Negara China memang syurga menghasilkan barang-barang tiruan yang hampir 100% sama dengan yang asli. Luaran sahaja yang nampak sama dan meyakinkan. Tapi kualiti belum tentu lagi.

Saya tertarik untuk memuatkan gambar-gambar sebuah kedai yang kononnya menjual gadget jenama Apple dimana kedai itu pun memaparkan logo Apple dan sekali lihat memag sebijik macam yang benar!

Selasa, 12 Julai 2011

Kuasa Ajaib Si Harry Potter! Sangat Hebat!


 Bahagian kedua sambungan Harry Potter and the deathly hallows part yang juga siri terakhir bagi keseluruhan cerita Harry Potter akan mula ditayangkan di Malaysia tidak lama lagi.

Sebagai seorang peminat siri ini, saya memang menanti-nantikan sambungan ini. Tapi akan sedih kerana ini yang terakhir. Lepas ni dah tak boleh nak tengok Emma Watson (kipas susah mati Emma nih). Sedih la!

Ok, ok berbalik kepada tajuk diatas, pelakon lelaki utama yang memegang watak sebagai Harry Potter ini sebenarnya memang memilki kebolehan luar biasa. Dalam erti kata lain dia memang memiliki magik! Whoaa, hebatkan.

Saya juga kurang pasti sejak bila dia memiliki kuasa hebat ini, samada semenjak berlakon sebagai Harry Potter atau baru-baru ini diperolehi kuasa itu.

Apa, tak percaya? Ok mari kita lihat gambar ketika dia sedang menggunakan kuasa ajaibnya ini. Perkara hebat ini berjaya dirakam oleh kamera tau -

Selasa, 5 Julai 2011

Pertandingan Orang Paling Pengotor!


 Setiap tahun di sebuah negara akan diadakan sebuah pertandingan yang diberi nama 'Pertandingan Pengotor' dimana untuk mencari siapakah juara yang paling pengotor.

Dipendekkan cerita, naiklah peserta pertama ke atas pentas kemudian dengan selambanya muntah dengan begitu banyak sekali di atas pentas. Habis keluar warna merah, hijau apa semua. Hadirin yang melihat ada yang tidak dapat menahan rasa mual lalu terus muntah juga! Hebat betul.

Jumaat, 1 Julai 2011

Alahai Mak Bapak


Pernah tak anda berjumpa dengan ibu bapa yang menjaga anak kecilnya dengan begitu sambil lewa? kita tengok mak bapak ni jaga anak dia macam senang ya amat.

Ha, di bawah ni ada beberapa keping lagi gambar yang menunjukan ibu bapa yang rock! habis dalam dalam menjaga anak kecil mereka.

Anda pun jaga anak macam ni juga ke? Rock betul la anda nih! :)

Cerita Menarik

PEMBERITAHUAN

Segala paparan di dalam blog ini bukanlah hak terpelihara penulis. Sebaliknya semua bahan-bahan ini hasil carian penulis dari blog-blog lain. Sekiranya penulis terambil sebarang gambar atau hak cipta terpelihara sesiapa, sila beritahu kepaa penulis untuk dibuang dari blog ini.

About Me

Foto saya
suka melihat orang lain ketawa berdekah-dekah apabila kita berjaya membuat sesuatu yang mencuit hati. kalau tak gelak, senyum pun ok la... senyum, xperlu kata apa2...lalala