Rabu, 7 Disember 2011

Teka Gambar Apa Ini?


Gambar ini diambil dengan menggunakan Google Earth. Jika anda lihat, kelihatan ada kawasan yang berwarna hitam di kawasan tersebut.

Agak-agak, apakah ia benda warna hitam tersebut? Cuba anda teka...

Tak tahu? Jom kita Zoom dekat sikit.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



Oh, kawasan buangan tayar kereta lama rupanya XD

Lawak Asan & Sudin


Asan dan Sudin telah berjumpa dengan tiga biji bom tangan lalu memutuskan untuk menyerahkannya ke balai polis.

"Macam mana kalau satu dari bom ini meletup sebelum kita sampai ke balai polis?" tanya Sudin.

"Itu senang aje. Kita tipu aja denan mengatakan yang kita hanya berjumpa dua biji," jawab Asan.

Selasa, 6 Disember 2011

Lawak Profesor & Pelajar


Seorang profesor melangkah penuh bergaya menuju ke bilik kuliahnya. Dia hendak menguji pelajarnya mengenai kelemahan diri.

Profesor itu bertanya: "Siapa yang merasakan dirinya bodoh, sila berdiri."

Semua pelajar diam. Ada juga yang senyum. Tidak lama kemudian, seorang pelajar bangun.

Profesor itu berkata: "Oooh... jadi awak mengakulah diri awak ini bodoh?"

Pelajar: Bukan... sebenarnya saya kesian, tak sanggup lihat profesor seorang saja yang berdiri!

Lawak Mat Joget Insaf


Merasa sudah insaf, Mat Joget pergi ke sebuah surau untuk mendengar ceramah agama. Sedang mendengar ceramah. sebuah tabung derma diedarkan.

Mat Joget dengan segera membuka dompetnya dan memasukkan RM2 ke dalam tabung derma tersebut.

Tiba-tiba seorang pak cik yang duduk di belakangnya menepuk bahu Mat Joget dan memberikannya duit sebanyak RM200.

Mat Joget tersenyum. Dia mengambil duit itu dan memasukkan ke dalam tabung derma. Mat Joget menoleh dan berasa kagum dengan kemurahan hati pak cik itu.

Tidak berapa lama kemudian, pak cik di belakangnya menepuk bahunya sekali lagi sambil membisikkan sesuatu ke telinga Mat Joget.

"Encik, duit RM200 itu sebenarnya terjatuh dari beg duit encik tadi," kata pak cik itu tersenyum.

Lawak Pancing Ikan


Suatu petang selepas hujan, kelihatan seorang lelaki tua sedang dudukmemancing di tepi lopak air di tepi jalan. Orang-orang yang melihatnya merasa hairan. Ada yang kasihan dan juga tertawa melihat gelagatnya. Tiba-tiba Bedul menghampirinya dan bertanya...

Bedul : Pak cik mancing ikan ke?
Lelaki Tua : Ya.
Bedul : Pak cik memancing ikan ni untuk jual atau makan?
Lelaki Tua : Untuk makan.
Bedul : Oh... Kalau begitu pak cik ikut saya... saya belanja makan...

Mulanya pak cik itu menolak, tapi selepas dipaksa akhirnya dia akur. Bedul pula asyik ketawa bila mengenangkan kebodohan pak cik itu mengail ikan dalam lopak air.

Sambil makan si Bedul bertanya lagi.

Bedul : Pak cik mancing di lopak air tu ada ikan ke?
Lelaki Tua : Oh, ada.
Bedul : Biar betul pak cik ni... dah berapa ekor dapat?
Lelaki Tua : Kamu yang kelima! :)

Gambar Ciptaan Kreatif | Bookend


kreatif dan unik si designer inikan. Jika anda masih belum tahu apakah gambar ini, ia adalah rak buku atau tempat sendal buku yang direka dengan satu imej seperti orang kenit yang seolah-olah meelihat buku tersebut jatuh kepadanya.

Agak-agak di Malaysia ada jual tak? IKEA mungkin ada, ye tak? :)

Ahad, 4 Disember 2011

Askar AS Gunakan Robot Berwajah Arab Dalam Latihan Menembak

Tentera Marin Amerika Syarikat (AS) mereka bentuk latihan menembak menggunakan peluru hidup dengan sasaran robot yang berwajah seperti orang Arab.


Direka oleh firma Marathon Targets yang beribu pejabat di Australia, robot tersebut telah pun diuji oleh tentera Marin AS dan diluluskan oleh ketua-ketua tentera dan pasukan pertama kini telah pun dihantar ke pangkalan di Quantico, Virginia yang melibatkan kos bernilai AU$57 juta (RM182 juta).

Robot itu menyediakan tahap realiti latihan menembak paling menakjubkan, contohnya, apabila satu daripada robot itu ‘terbunuh’, robot yang lainnya akan bertempiaran mencari perlindungan.

Ketua Pegawai Eksekutif Marathon Targets, Dr. Alex Brooks berkata, robot sasaran pintar itu boleh melaksanakan senario kompleks yang dirancang dan mampu bergerak tanpa diduga di dalam dan di luar penglihatan pelatih.

Robot sasaran pintar itu turut mampu bekerja dalam pasukan, bergerak bebas di seluruh kawasan sasaran dan pasukan elit sendiri mengakui ia dapat memperbaiki kemahiran menembak mereka dan keberkesanan serangan.

- AGENSI

Selasa, 29 November 2011

Kahwini Anjing Betina Untuk Tebus Dosa

Seorang lelaki di India mengahwini seekor anjing betina dalam sebuah upacara Hindu untuk menebus dosanya membaling 2 ekor anjing dengan batu sehingga mati. P. Selvakumar mengahwini anjing yang dipakai sari dan dipilih oleh ahli keluarganya senditi. Anjing betina itu dimandikan sebelum upacara berlansung pada hari Ahad di kuil Hindu di Tamil Nadu.


Selvakumar,33 memberitahu pemberita bahawa dia sengsara selepas membaling dua ekor anjing sehingga mati dan kemudiannya menggantungnya pada sebatang pokok 15 tahun yang lalu.

"Selepas kejadian itu kaki dan tangan saya lumpuh dan saya kehilangan deria pendengaran pada sebelah telinga," katanya. Untuk menghapuskan sumpah yang dianggap menimpa dirinya, dia merelakan diri untuk berkahwin dengan seekor anjing.

- Sumber

Isnin, 28 November 2011

Gambar Ciuman Mulut Obama & Presiden China Tersebar!

Perusahaan pakaian yang cukup ternama, Benetton, membuat iklan sangat kontroversi iaitu gambar Perdana Menteri Amerika Serikat (AS) Barack Obama berciuman dengan Perdana Menteri Venezuela Hugo Chavez dan Presiden China Hu Jintao.


Selain menampilkan foto Obama bercium mulut dengan musuh-musuh politiknya, Benetton juga menampilkan foto Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu berciuman dengan Perdana Menteri Palestin Mahmoud Abbas.

Foto ciuman antara Pemimpin Korea Utara (Korut) Kim Jong Il dan Perdana Menteri Korea Selatan (Korsel) Lee Myung Bak juga tampil dalam iklan tersebut. Demikian seperti dikutip Daily Mail.

Benetton juga memuat gambar Presiden Prancis Nicolas Sarkozy berciuman dengan Kanselor Jerman Angela Merkel. Foto ini merupakan satu-satunya yang menampilkan adegan ciuman antara seorang Perdana Menteri negara lelaki dan wanita.

Hingga saat ini, belum ada reaksi komen dari para Perdana Menteri negara atau para juru bicara terhadap foto-foto yang dinilai sangat kontroversi ini.

Benetton, yang merupakan perusahaan keluarga ini, sebelumnya juga pernah membuat iklan yang sangat kontroversi, iklan yang berkaitan dengan penyakit HIV AIDS.

- Sumber : panas web

Sabtu, 26 November 2011

Alien Planet Marikh Guna Facebook Juga?

Betul ke alien planet marikh pun guna Facebook (FB) juga sekarang ni? Tak pasti la pula akan hal itu. Tapi jika dilihat pada berbualan alien-alien ini di FB, rasa-rasa macam boleh faham juga sikit-sikit.

Cuba anda-anda baca dan terjemahkannya-


Oh, bukan bahasa planet marikh rupanya tapi bahasa budak-budak melayu yang semakin canggih... hahaha

- Sumber

Rabu, 23 November 2011

Malaysia 5 - 4 Indonesia | Selena Gomez & Artis Hollywood Ucap Tahniah

Masih lagi ada yang membicarakan tentang kemenangan pasukan Malaysia pada final SEA games dengan menumpaskan tuan rumah Indonesia sekaligus membolot pingat emas untu dua edisi berturut-turut.

Rupanya Selena Gomez dan lain-lain artis Hollywood juga turut gembira dengan kemenangan pasukan Harimau Malaya ini. Tak caya? sila lihat print screen di bawah. hehehe

Isnin, 17 Oktober 2011

Pelagak Ngeri Wanita Di India

Hebat! Selamat datang ke funfair Ramlila yang kini berada di New Delhi. Didalam funfair ini terdapat sebuah attraction yang dipanggil "Perigi Maut". Uniknya perigi maut ini ialah kebanyakkan pelagak ngerinya adalah terdiri dari kaum hawa. Di sebuah negara dimana bidang sebegini didominasi kaum lelaki, troupe pelagak ngeri ini sememangnya unik.




- Sumber

Sabtu, 8 Oktober 2011

Cara Mudah Mengajar ABC Kepada Budak-Budak Zaman Sekarang

Rasanya beginilah cara paling sesuai mengajar budak-budak mengenali A B C untuk zaman sekarang ni. Nak buat macam mana, dah memang anak-anak kita sekarang semakin advance dalam hal-hal begini.
hehehe

Boleh la cuba apply untuk anak-anak anda supaya mereka lebih cepat terdedah kepada teknologi.. Huhuhu

- cariGold

Gambar Lelaki Dengan 100 Helai Seluar Dalam


Wah, macam-macam cara digunakan orang untuk mencari namakan... Gambar-gambar di bawah ini menunjukkan yang seorang lelaki cuba memakai 100 helai seluar dalam pada dirinya.

Boleh ke? nak tau boleh ke tidak, layan gambar-gambar kat bawah ni-

Guna Tuala Wanita Tutup Nombar Plat Kereta?


Lorh! macam mana boleh terfikir idea sebegini untuk mengelak dari disaman akibat memandu laju? wanita sangat hebat! hahaha

Cuba baca laporan berita di bawah ini untuk mengetahui kisah sebenar :-p

Seorang pemandu dikesan memandu laju di sebuah lebuh raya China oleh polis melalui kamera pengawasan pada hari Rabu lalu.

Rabu, 5 Oktober 2011

Gubahan Seni Origami Dari Tuala

Siapa yang tak tahu apa itu origami, silalah tanya pada encik Google ye. Origami ni berasal daripada Negara Jepun di mana mereka melakukan gubahan bermacam-macam bentuk daripada sekeping kertas.

Di bawah ini saya terjumpa pula beberapa keping gambar yang menunjukkan seni gubahan tuala menjadi bermacam-macam bentuk. Jom layanzzzzzzzzz.....

Selasa, 4 Oktober 2011

Beza Lelaki & Wanita Apabila Melakukan Kesalahan Dalam Perhubungan





Apakah perbezaan yang anda selalu lihat dalam sesuatu perhubungan, jika teman lelaki anda lakukan kesalahan atau teman wanita anda yang melakukan kesalahan?


Jom tengok jawapannya di bawah-

Isnin, 3 Oktober 2011

Aktiviti Masa Lapang Lalat





Anda ingat lalat sentiasa bz ke terbang ke sana ke mari? Sebenarnya lalat juga ada masa lapangnya. Ada waktu riadah bersama teman-teman dan keluarga yang tercinta.


Tak percaya? cer tengok gambar-gambar aktiviti lalat di masa lapang ini :)

Sabtu, 1 Oktober 2011

Mengapa Kanak-kanak Perlu Pengawasan Ibu Bapa?


Alahai budak-budak, gelagat dan telatah mereka memang sangat mencuit hati. Sebab tu lah rasanya Tuhan ciptakan wajah mereka ini sejuk mata memandang. Tujuannya ialah supaya kita tidak sampai hati nak marah jika anak-anak kita jika mereka lakukan sesuatu kesalahan... keh keh keh

Tapi yang sebetulnya hati dan fikiran mereka putih bersih dan mereka tidak tahu apa-apa. Sebab itulah ibu bapa perlu mengawasi anak-anak mereka. Jika tidak akan jadi seperti gambar-gambar di bawah ini-

Isnin, 26 September 2011

Doktor Memang Cerdik!





Doktor cerdik? memang la... Kalau tidak masakan dia menjadi doktor kan? Hahaha.... Tapi yang saya maksudkan cerdik adalah doktor di bawah ini. Pandai cari duit lebih.


Nak tau apa dia? jom-jom kita tengok

Facebook Button Yang Patut Ada





Ramai kenalan saya yang addict Facebook (FB) menyuarakan pendapat yang sepatutnya FB perlu memperbanyakkan lagi button-button seperti gambar di atas itu. Mungkin kawan-kawan saya itu mahu menggunakan button yang sesuai pada setiap kali mahu memberi pendapat kepada status rakan-rakan FB yang lain.


Setelah di cari-cari serata pelusuk internet, saya rasa mungkin kenalan-kenalan saya itu inginkan button-button FB yang pelbagai seperti gambar di bawah ini-

Sabtu, 24 September 2011

Perbualan Kelakar Anwar Ibrahim & Papagomo


Ops! ini bukan blog politik ok... Ini blog himpunan gambar dan kisah-kisah santai yang ringan. Masuk ke blog ini anda tak perlu pening kepala nak fikir apa-apa. Hanya layan bahan bacaan santai yang saya sediakan :)

Siapa sangka yang Anwar Ibrahim dan Papagomo rupanya bersahabat baik. Siap boleh bergurau senda lagi mereka berdua. Tak percaya? sila lihat gambar di bawah ini-

Suasana Kolam Renang Di China

Gambar-gambar yang anda akan lihat di bawah ini adalah gambar suasana sebuah kolam renang di China. Rasanya kalau saya yang berada dalam situasi ini, tak teringin langsung saya nak join mandi. Mandi dala bilik air lagi best! ^_^

Tapi itulah orang cakap, lain tempat lain caranya. Mungkin di sana keadaaan ini adalah biasa. Ok lah, jom-jom layan beberapa keping gambar di bawah ini-

Jumaat, 23 September 2011

Lawak Si Kecil Johan | Bertaruh





Si Kecil Johan mempunyai satu kesukaan iaitu bertaruh.


Satu hari ayahnya mendapat pekerjaan baru dan mereka sekeluarga terpaksa berpindah ke bandar yang baru.

Ayahnya terfikir untuk menhentikan tabiat buruk anaknya yang suka bertaruh itu. Lalu si ayah berjumpa dengan guru baru johan.

"Anak saya Johan akan memulakan persekolahannya esok. Anak saya suka bertaruh. Saya harap cikgu dapat menasihatinya supaya dia berhenti dari tabiat buruk itu" kata si ayah kepada guru kelas Johan.

Khamis, 22 September 2011

Fakta Menarik | Nyamuk





Nyamuk sudah wujud sejak 100 juta tahun lalu. Kira-kira 3,000 spesis dikenal pasti dan mempunyai kebolehan untuk menyesuaikan diri dengan persekitarannya dengan cepat. Seperti diketahui nyamuk banyak terdapat di kawasan tropika dan juga Artik.


Nyamuk betina boleh hidup sehingga 100 hari, berbeza dengan nyamuk jantan yang hidup hanya 10 hingga 20 hari. Nyamuk betina bertelur 100 hingga 300 biji pada satu-satu masa dan sebanyak 1,000 hingga 3,000 biji sepanjang hayatnya.

Sabtu, 17 September 2011

Lawak Si Kecil johan | Nak Nyanyi

Setiap kali Johan keluar bersiar-siar dengan ibunya, Johan selalu saja bercakap dengan kuat apabila mahu membuang air kecil.

"Ibu, Johan nak kencing!" Teriak dia dengan kuat tanpa menghiraukan orang ramai. Si Ibu dengan cepat membawa Johan ke tandas awam yang berhampiran.

Dek kerana terlalu kerap membuat permintaan yang sama, si Ibu menyuruh Johan jangan bercakap 'nak kencing' setiap kali nak buang air kecil.

Jumaat, 16 September 2011

Gambar Gambar Wajah-wajah Candid Camera

Sudah lama rasanya saya tidak berkongsi gambar di blog ini. Update pun jarang sangat. semalam saya hanya sempat berkongsikan dua kisah lawak pendek.

Tanpa membuang masa lagi saya kongsikan gambar-gambar wajah yang agak kelakar di mana gambar-gambar ini ditangkap secara candid. Jadi memang tiada siapa pun yang sempat buat muka comel. Hehehe

Khamis, 15 September 2011

Lawak Kacang Sedap!


Sewaktu melawat rumah orang-orang tua, Ah Pow duduk di sebelah seorang nenek. Sambil berbual, Ah Pow memakan kacang yang terdapat di atas meja sebelahnya. Setelah agak lama berbual, Ah Pow sambil mengunyah kacang tersebut, bertanya kepada nenek berkenaan-

Lawak Malam Pertama | Pengantin Di Malam Pertama

Gambar Hiasan Hasil Carian Google. Pasangan Berkahwin Bogel

Sepasang pengantin baru, baru sahaja selesai majlis persandingan mereka. Lumrah kepada mana-mana pasangan yang baru berumah tangga, malam pertama adalah malam yang mendebarkan dan dinantikan oleh kedua-dua pasangan.

Ketika masuk sahaja ke kamar pengantin untuk melalui detik malam pertama, si suami telah memulakan peranannya yang pertama ke pada si isteri. Dan sebelum mereka berlayar dengan lebih jauh, si suami telah menggunakan 'kondom' bagi merancang rumah tangga mereka. Si isteri hanya melihat tanpa bertanya apa-apa.

Selasa, 23 Ogos 2011

Koleksi Gambar-gambar Wanita Berambut Panjang

Dulu kakak saya ketika masih bersekolah menyimpang rambut yang sangat panjang. Melebihi paras punggung rambut kakak! waktu tu jika keluar berjalan, rambut kakak akan menjadikan orang yang lalu di sebelahnya akan toleh dua kali.

Tapi itu dulu la. Sekarang dia dah berumah tangga dan rambutnya yang panjang itu pun dah lama dipotong sebelum kakak melanjutkan pelajaran ke maktab.

Himpunan gambar wanita berambut panjang ini saya tujukan khas untuk kakak saya, harap dia masih ingat kenangan ketika dia berambut panjang :)

Ahad, 14 Ogos 2011

Lawak Si Kecil Johan | Skandal

Suatu hari sedang Johan bermain-main di taman permainan berhampiran rumahnya, dia terlihat kereta ayahnya dipandu ke arah hutan berhampiran dengan rumahnya. Akibat terdetik perasaan ingin tahu, Johan terus menuju ke arah dimana dia melihat kereta ayahnya sebentar tadi.

Tiba disana dia melihat ayahnya sedang bermesra dengan seorang wanita yang juga jiranya. Teruja dengan apa yang dilihatnya, Johan cepat-cepat berlari ke rumah untuk memberi tahu kepada ibunya.

"Ibu! Ibu! tadi Johan nampak ayah pandu kereta ke arah hutan sana dengan makcik Jenab. Mereka bermesra-mesra selepas itu ayah menurunkan tempat duduk makcik Jenab dan ......"

Rabu, 10 Ogos 2011

Gambar Haiwan Bercakap?

Haiwan bercakap? Kalaulah betul bercakap habis la bagi mana-mana tuan yang ada membela haiwan kesayangan seperti kucing. Nanti habis kucing tu cerita rahsia anda sebab bila tension jer cari kucing untuk luahkan perasaan. Hahaha...

Sambil-sambil menanti waktu berbuka, di bawah ini beberapa keping gambar haiwan yang telah di edit dan dimasukkan sedikit dialog. Jom layan~!

Selasa, 9 Ogos 2011

Lawak Tiga Pemburu

Tiga orang pemburu masuk ke hutan yang tebal untuk memburu rusa. Sedang mereka berjalan di dalam hutan itu, tiba-tiba keluar sekumpulan orang asli menangkap mereka dan membawa pulang ke perkampungan orang asli.

Di kampung berkenaan mereka dihadapkan berjumpa dengan ketua orang asli. Ketua orang asli merenung ketiga-tiga pemburu. Kemudian berkata-

"Kamu bertiga akan kami lepaskan dengan selamat. Tapi dengan syarat! setiap seorang perlu mencari 3 biji buah dan bawa kepada saya".

Ketiga-tiga pemburu tersebut berpecah untuk mencari buah masing-masing dan kembali semula berjumpa ketua orang asli berkenaan.

Selasa, 26 Julai 2011

Boss, Saya Nak Berhenti Kerja!!!


Tekanan dalam pekerjaan adalah sesuatu perkara yang biasa. Yang membezakannya adalah bagaimana cara kita menangani tekanan tersebut samada kita nak anggap itu sebagai halangan atau sesuatu perkara yang harus kita tempuhi dalam proses kematangan sebagai seorang pekerja berdedikasi... Chewah ^_^

Kebiasaanya tekanan ini datangnya dari bos atau kawan-kawan sepejabat. Saya sendiri akui yang saya tertekan dengan suasana tempat kerja saya. Ada saja orang-orang yang cuba mengambil kesempatan dan membuli saya yang memang terkenal sebagai pekerja yang baik dan tak banyak songeh... Sekali lagi chewah!!!

Gambar bawah ini adalah antara orang-orang yang sudah tak tahan menerima tekanan dan nekad untuk berhenti kerja dengan cara yang chewah!!!... Hahaha... Jom-jom kita layan gambar-gambar ni...

Khamis, 21 Julai 2011

Kedai Apple Palsu Di China


 Negara China memang syurga menghasilkan barang-barang tiruan yang hampir 100% sama dengan yang asli. Luaran sahaja yang nampak sama dan meyakinkan. Tapi kualiti belum tentu lagi.

Saya tertarik untuk memuatkan gambar-gambar sebuah kedai yang kononnya menjual gadget jenama Apple dimana kedai itu pun memaparkan logo Apple dan sekali lihat memag sebijik macam yang benar!

Selasa, 12 Julai 2011

Kuasa Ajaib Si Harry Potter! Sangat Hebat!


 Bahagian kedua sambungan Harry Potter and the deathly hallows part yang juga siri terakhir bagi keseluruhan cerita Harry Potter akan mula ditayangkan di Malaysia tidak lama lagi.

Sebagai seorang peminat siri ini, saya memang menanti-nantikan sambungan ini. Tapi akan sedih kerana ini yang terakhir. Lepas ni dah tak boleh nak tengok Emma Watson (kipas susah mati Emma nih). Sedih la!

Ok, ok berbalik kepada tajuk diatas, pelakon lelaki utama yang memegang watak sebagai Harry Potter ini sebenarnya memang memilki kebolehan luar biasa. Dalam erti kata lain dia memang memiliki magik! Whoaa, hebatkan.

Saya juga kurang pasti sejak bila dia memiliki kuasa hebat ini, samada semenjak berlakon sebagai Harry Potter atau baru-baru ini diperolehi kuasa itu.

Apa, tak percaya? Ok mari kita lihat gambar ketika dia sedang menggunakan kuasa ajaibnya ini. Perkara hebat ini berjaya dirakam oleh kamera tau -

Selasa, 5 Julai 2011

Pertandingan Orang Paling Pengotor!


 Setiap tahun di sebuah negara akan diadakan sebuah pertandingan yang diberi nama 'Pertandingan Pengotor' dimana untuk mencari siapakah juara yang paling pengotor.

Dipendekkan cerita, naiklah peserta pertama ke atas pentas kemudian dengan selambanya muntah dengan begitu banyak sekali di atas pentas. Habis keluar warna merah, hijau apa semua. Hadirin yang melihat ada yang tidak dapat menahan rasa mual lalu terus muntah juga! Hebat betul.

Jumaat, 1 Julai 2011

Alahai Mak Bapak


Pernah tak anda berjumpa dengan ibu bapa yang menjaga anak kecilnya dengan begitu sambil lewa? kita tengok mak bapak ni jaga anak dia macam senang ya amat.

Ha, di bawah ni ada beberapa keping lagi gambar yang menunjukan ibu bapa yang rock! habis dalam dalam menjaga anak kecil mereka.

Anda pun jaga anak macam ni juga ke? Rock betul la anda nih! :)

Selasa, 28 Jun 2011

Takut Punya Pasal Terus Boleh Terbang!

Kajian oleh para saintis pernah menunjukan yang manusia mampu melakukan sesuatu yang diluar kebolehan atau kemampuannya apabila dia menghadapi seuatu keadaan yang mencemaskan atau merasakan diri terancam dari sesuatu perkara.

Malahan kita sendiri pun pernah melalui perkara-perkara sebegitu. Cuba anda fikir dan renungkan. Pernah tak terjadi apabila nyawa anda terancam dalam sesuatu keadaan merbahaya, dengan tiba-tiba anda melakukan sesuatu yang amat hebat? Saya sendiri pernah berlari dengan pantasnya memotong kawan-kawan yang lain ketika dikejar oleh seorang jiran ditaman akibat menuju mercun kepada rumahnya. Padahal sebelum ini kalau lawan lari, selalu saja tertinggal kebelakangan.

Kolam Renang Terdalam Dunia



Kurang pasti pula saya mengapa kolam renang sedalam ini dibina. Rasanya mungkin untuk tujuan berlatih menyelam rasanya? Saya juga kurang pasti lokasi atau di negara mana kolam ini dibina. Tapi yang pasti bukan di Malaysia. Hee...

Beranikah anda untuk mandi atau menyelam di kolam ini? Kalau tanya pada saya, saya macam kurang berani. Hahaha...

Dah dah, jom kita layan gambar-gambar kolam ini i bawah. Seperti biasa, klik pada 'baca sampai habis untuk melihat keseluruhan artikel ini :)


Sabtu, 25 Jun 2011

Himpunan Gambar Menarik


Bagaimana dengan perjalanan hari anda? Ada orang yang betul-betul menikmati kehidupannya dengan penuh kesyukuran dan seronok (macam kambing kat atas). Ada juga orang yang sentiasa menyoal tentang perjalanan hidupnya yang tidak begitu bernasig baik seperti insan lain.

Apa jua yang berlaku dalam hidup kita, itu semua sebenarnya telah ditentukan oleh yang Maha Pencipta. Untuk orang Islam, jangan dipersoalkan segala musibah yang menimpa kita. Takut lain pula jadinya nanti.

Jadi untuk menghilangkan duka dalam diri anda, mari kita layan gambar-gambar menarik di bawah ini. Hadapi dengan senyuman hari anda! :)


Jumaat, 24 Jun 2011

Foto Kelakar Gambar Aksi Pemain Bola Sepak

Kemeriahan bola sepak Malaysia kembali dirasai oleh segenap lapisan peminat bola tempatan. Kemenangan Malaysia pada kempen piala AFF Suzuki masih terus dirasai hingga kini. Malah kejayaan skuad Malaysia Olimpik Malaysia untuk melangkah ke peringkat ketiga, semakin menyemarakan kegilaan peminat bola tempatan.

Dalam keadaan kegembiraan kita rakyat Malaysia menyaksikan kebangkitan kembali arena bola sepak kita, apa kata kita berehat sambil melihat foto-foto aksi lucu di padang ini. Kelakar juga pemain-pemain bola ni. Selain berbakat dalam main bola. Berbakat juga buat lawak... Hee...



Khamis, 9 Jun 2011

Lawak Kucing

Suatu hari, seorang budak membeli beberapa bungkus serbuk pencuci di sebuah kedai dobi. Pekedai itu amat hairan apabila melihat budak tersebut membeli begitu banyak pencuci.

Pekedai: Dik nak buat apa beli banyak sangat serbuk pencuci ni?

Budak: Sabun ni untuk kucing saya mandi!

Pekedai: Untuk kucing? Banyak sangat sabun adik beli ni. Nanti mati pula kucing tu.

Tanpa menjawab pertanyaan pekedai tersebut, budak itu terus berlalu pergi bersama serbuk sabun yang dibelinya. Esoknya budak itu kembali ke kedai dobi tersebut dengan muka sedih.

Pekedai: Hah, macam mana dengan kucing adik? Dah bersih? Wangi?

Budak: Tak, kucing saya dah mati...

Pekedai: Itulah pakcik dah cakap, banyak sangat serbuk sabun yang adik beli untuk mandikan kucing tu.

Budak: Kucing saya mati bukan sebab srbuk sabun tu pakcik

Pekedai: Habis?

Budak: Kucing saya mati sebab mesin basuh tu pusing laju sangat!!!

Pekedai: &%^$$@#

Isnin, 9 Mei 2011

Patung Barbie Nakal Untuk wanita Nakal! Panas!!!


Patung barbie di design khas untuk awek-awek, cewek-cewek, cikaro-cikaro, minah-minah atau gurlz-gurlz yang merasakan diri mereka nakal. Hee...

Tapi kompom patung yang rosak akhlak macam ni tak dijual di negara kita. Kalau anda hadiahkan patung kepada awek anda, kompom anda nak akhlak dia rosk macam patung tu jugak...

Meh-meh layan gambar-gambar patung barbie nakal ini di bawah ini...


Rabu, 4 Mei 2011

Gambar-Gambar Papan Tanda Kelakar


Lain Tempat Lain caranya, lain budaya dan lain juga kefahaman dan perbuatan ruji mereka. Kali ini kita lihat papan tanda atau tanda amaran yang aneh atau tiada di negara kita. Mungkin bagi yang tinggal di negara yang mempunyai papan tanda amaran seperti ini menganggap papan tanda begini biasa. Namun mungkin kita pula menganggap ia sesuatu luar biasa dan nampak lelakar... Hee


Isnin, 2 Mei 2011

Lawak Gambar Dua Maksud


Pernah tak anda mengambil gambar rakan-rakan atau sesuatu perkara dan apabila dilihat pada gambar akan kelihatan sesuatu yang melucukam tanpa anda sedari telah terjadi pada gambar tersebut? Tentu sahaja bukan.

Himpunan koleksi gambar pada kali ini akan menunjukkan beberapa gambar yang telah diambil dan mempunyai maksud atau perbuatan yang kelakar tanpa disedari. Lihat gambar-gambar di bawah -


Ahad, 24 April 2011

Tersasar

Sepasukan tentera sedang berlatih menembak di lapang sasar. Malangnya salah seorang daripada mereka itu teruk betul bidikannya. Sepuluh tembakan dibuat, satu pun tidak mengenai sasaran.

"Argghh! Apa nak jadi engkau ni, hah?" Sergah kaptennya.

"Maaf tuan! Tersasar Tuan!!!" jawab penembak itu tergigil-gigil.

Si kapten angkat jari telunjuk dan beri amaran keras; "Saya akan dekatkan sikit jarak pada lima meter tapi kalau tak kena jugak, siap!!!"

Tapi sedih, sama juga keputusannya. Sebutirpun tak kena. Tergigil-gigil anggota tentera itu mengadap kaptennya. "Maaf tuan! Tersasar lagi tuan!!"

Kapten yang sedang angin tu apa lagi, memekik "Engkau ni memang @#$%^^!!!. Kalau macam ni baik kau pergi belakang berek, tembak kepala sendiri. Pergi sekarang jugak!!!"

Khamis, 17 Mac 2011

Pemandu Bodoh

Datuk K dan Datuk M duduk di lobi hotel sambil mengutuk pemandu masing-masing.

"You tau," kata Datuk K, "driver I tu bodoh betul! cuba you tengok ni."

Terus Datuk K panggil pemandunya yang sedang duduk berbual dengan pemandunya Datuk M di luar hotel. Apa lagi, mencicit lelaki itu mendapatkan Datuk K.

"Dol," kata Datuk K, "ini duit 10 ringgit, pergi kedai kereta. Belikan saya Mercedes mata belalang, dua"

"Baik Datuk! sekarang juga saya pergi." Macam lipas kudung Dol berlari ke kedai kereta setengah kilometer dari situ.

KAH! KAH! KAH!

Cerita Menarik

PEMBERITAHUAN

Segala paparan di dalam blog ini bukanlah hak terpelihara penulis. Sebaliknya semua bahan-bahan ini hasil carian penulis dari blog-blog lain. Sekiranya penulis terambil sebarang gambar atau hak cipta terpelihara sesiapa, sila beritahu kepaa penulis untuk dibuang dari blog ini.

About Me

Foto saya
suka melihat orang lain ketawa berdekah-dekah apabila kita berjaya membuat sesuatu yang mencuit hati. kalau tak gelak, senyum pun ok la... senyum, xperlu kata apa2...lalala